Hvad er SH-AWD? Beskrivelse og driftsprincip

Hvad er SH-AWD? Beskrivelse og driftsprincip

SH-AWD er et aktivt system med firehjulstræk, der har siddet på biler fra Acura og Honda siden 2004. Det virker sammen med antispinregulering, stabilitetsregulering og andre systemer. Det forbedrer køretøjets offroadegenskaber, dynamiske egenskaber og manøvreegenskaber.

Sådan virker det

Den største fordel ved Sh-AWD er dens konstante justering af motorens drejningsmoment i forhold til vejforholdene. Det meste drejningsmoment overføres til den aksel der har det bedste greb, hvilket fører til at motorkraften bruges med maksimal effektivitet.

Der bruges en multipladekobling med elektronisk regulering som center-differentiale. Låsegraden påvirker den mængde drejningsmoment der leveres til hver aksel. Differentialet i for er åbent.

Drevenheden i bag består af to planetgearsæt med individuelle elektromagnetiske koblinger. Dette gør at 100% af det drejningsmoment der overføres til bagakslen distribueres til det hjul med det bedste greb. I nogle modeller har drevenheden i bag en accelerationsenhed, der øger hjulenes rotationshastighed.

Nogle luksusbiler er udstyret med SH-AWD hybriddrev. I dette design leveres motorens drejningsmoment kun til forakslen. Baghjulene drives af to uafhængige elmotorer.

Tekniske karakteristika for SH-AWD

Type Center-differential Bagaksel differentiale Start på produktion Modeller med denne drevtype
Fuldtids AWD Multipladekobling. Drejningsmomentet kan distribueres mellem akslerne i et forhold på 90:10 eller 70:30, afhængig af hjulenes vejgreb. To hypoid gear med elektromagnetiske koblinger. 2004 Honda Legend KB1, KB2; Acura RDX; MDX YD2, YD3; TL UC; ZDX; TLX.
Fuldtids AWD Med en accelerationsenhed 2009 Acura RL KB1, KB2.
Hybrid AWD Styreenheden for SH-AWD er ansvarlig for distribueringen af drejningsmoment. Ikke installeret. Hvert hjul drives af en individuel elmotor. Twin Motor Enheden (TWU) regulerer det drejningsmoment der leveres til bagakslen. 2011 Acura RLX; NSX

Kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *