Hvad gør jeg hvis nøglen i tændingslåsen har sat sig fast

Hvad gør jeg hvis nøglen i tændingslåsen har sat sig fast

Du kan måske have oplevet en situation hvor, før du påbegynder en tur, at du indser at nøglen ikke vil dreje i tændings position. Nogle gange sker det at du kan klare at dreje den trodsalt, men efter turen kan du ikke fjerne den fra låsen. I denne artikel, vil vi belyse årsagerne til at den sidder fast og ser på de enkleste metoder til at løse problemet.

10 årsager til hvorfor tændingsnøglen ikke kan komme ud af tændingslåsen

Dit rat er låst

Næsten alle moderne biler er udstyret med en beskyttende tyverisikringssystem. I visse tilfælde, låser det rattet og tændingslåsen for at forhindre ubudne gæster fra at køre din bil. Låsen bliver udløst når du drejer rattet uden nøgle i tændingslåsen eller når du forsøger at bruge en forkert eller en kraftig slidt nøgle. Nogle gang, er problemet forårsaget af ved at forsøge at dreje en nøgle der kun delvist er indført i låsecylinderen. Ydermere, det beskyttende system kan blive udløst af når hjulene af bilen er drejet helt til en af siderne, for eksempel når du parkere den på en stejl bakke eller hvis forhjulene hviler mod en kantsten eller nogle andre forhindringer. Som regel når lukke funktion er slået til kan du høre et karakteristisk klik og kan ikke få nøgle ud af tændingslåsen overhovedet.

Hvad gør jeg: Drejer forsigtig rattet til højre eller venstre, imens du prøver at dreje nøglen i tændingslåsen. Dette vil hjælpe med at frigøre rattet. Træk ikke for meget i nøglen for ikke at knække den.

Nøglen er deformeret

Hvis du har den i din lomme eller pung, eller bruger den til andre formål, kan den bukke. Sommetider pga dette vil nøglen ikke dreje eller kan trækkes ud af tændingslåsen eller endda ikke blive indført i tændingslåsen.

Hvad gør jeg: Har du bemærket om din nøgle er bøjet? Forsøg ikke at bruge den, for at undgå skade på cylinderen i tændingslåsen. Start bilen ved brug af en ekstra nøgle til tændingslåsen. Hvis du ikke har en, så kontakt et bil servicecenter. Specialisterne vil genskabe formen af det gamle emne på ingen tid, eller lave en nøgle kopi. Hvis du stadig har indført en bøjet nøgle i tændingslåsen og den har sat sig fast deri, søg professionel hjælp for at få den fjernet.

Dørlåsen er frosset

Dette kan ske hvis det er koldt ude og vand er ophobet i låsecylinderen.

Hvad gør jeg: Hvis din bil har stået udenfor længe i frostvejr eller i et uopvarmet rum og du mistænker låsen for at være frosset, så prøv at optø den. For at gøre dette, varm din nøgle op ved brug af en lighter eller et stearinlys og indfør den i låsen. Gentag dette trin adskillige gange. Du kan også bruge en speciel låse optøningsvæske. For at undgå yderligere problem, sikre en stabil drift af ventilationssystemet. Før du henstiller din bil i en langtids stilstand, udluft kabinen for at nedsætte temperaturen i den og forhindre kondens.

Bilbatteriet er fladt

I nogle biler, når batteriet er afladet, bliver nøglen låst i tændingslåsen.

Bilbatteriet er fladt
Hvad gør jeg: tænd for forlygterne. Hvis lyset ikke tænder, så er det batteriet hvor problemet synes at ligge. Ved brug af et voltmeter, mål spændingen ved batteriets poler. Hvis det er lavere end 11,7V, så er batteriet fuldkommen afladet. Sandsynligvis, er det nødvendigt at udskifte det. Hvis du ikke har noget multimeter, så prøv med startkabler. Hvis det virker, så er problemet i batteriet. Hvis ikke, så er fejlen af anden karakter.

Nøgle tænder er slidte

Lav kvalitet produkter lavet af uholdbare materialer lider af slibende slid ganske hurtigt. Nøglen bliver løs i tændingslåsen og kan ikke korrekt interagere med de bevægelige dele af tændingslås cylinderen.

Hvad gør jeg: Sammenlign nøglen du bruger med en ekstra. Hvis du kan se på slid , udskift den. Hvis den gamle nøgle sidder fast i tændingslåsen, prøv forsigtigt at dreje den mod venstre eller højre og bevæg den frem og tilbage. Sandsynligvis kan du klare at finde bevægelsen som vil aktivere mekanismen.

Tændingslåse cylinder fejl

Den slides også over tid. Det kan forekomme endnu hurtigere grundet mange førerens vaner til at fastgøre tunge vedhæng eller smykker til nøglerne. Når bilen er i bevægelse, skaber de en yderligere belastning på delen af mekanismen.

Tændingslåse cylinder fejl
Hvad gør jeg: Hvis det lykkedes at få nøglen fra tændingslåsen, brug den ekstra nøgle. Hvis problemet med den fastsiddende nøgle fortsat består. Så er det tændingslås cylinderen som er slidt. Tag kontakt til et værksted for at få den udskiftet.

Låsecylinderen og nøglen er beskidt

Brug af en forkert smørefedt resultere i skidt ansamling inde i mekanismen og det kan sætte sig fast over tid. Som regel, hakkene på nøglen bliver beskidte hvis de bruges til andet end det de er tiltænkt, for eksempel til rykke klæbebånd over når emballage skal åbnes.

Hvad gør jeg: For at rense tændingslåsen, brug WD-40 væske eller indtrængende olie ved at sprøjte det direkte ind i nøglehullet. Hvis det er muligt, blæs gennem cylinderen med trykluft.. Efter det er blæst igennem og rengjort tændingslåsen, smør den. Tør nøglen med en fnugfri klud fugtet med WD-40, alkohol eller opløsningsmiddel.

Forkert gearvalg

I biler med automatisk gearkasse, nøglen vil blive låst i tændingslåsen indtil du sætter gearvælgeren i P (Park). For at frigøre tændingslåsen i køretøjer med manuel gearkasse, bør gearvælgeren være i neutral position.

Forkert gearvalg
Hvad gør jeg: Efter turen, vær sikker på at automatik gearkasse vælgeren står i P (Park) position. Hvis det ikke er tilfældet, men du har allerede stoppet bilen og slukket motoren, pres bremsepedalen ned og sæt gearvælgeren i P (Park) position. Prøv forsigtigt at udtag nøglen. Hvis det er umuligt, tjek hvorvidt gear håndtaget kan låses i denne position overhovedet. Hvis det er bevægeligt selv efter at motoren er slukket, så tag din bil til et værksted for få efterset drejningsmoment konverteren, automatiske transmissionskabel, greb og bremsepedal låsemekanisme.
Hvis din bil har en manuel gearkasse, pres koblingspedalen ned, sæt gearskifteren i neutral og tag nøglen ud af tændingslåsen mens du vrikker den let.

Nøglen er ikke blev sat i den korrekte position

Sommetider, glemmer fører at dreje nøglen til den rette låseposition.

Nøglen er ikke blev sat i den korrekte position
Hvad gør jeg: Se på tændingslåsen. Den har adskillige markeringer som svarer til forskellige tilstande: “tænding til”, “motorstart”, “lås” (eller “park”). Vær sikker på at nøglen er i “lås” eller “0” position. Om nødvendig, skift dens position.

Komponentet er gå i stykker

Ved tilførsel af for meget kraft ved forsøg at dreje nøglen i tændingslåsen kan lede til dets sammenbrud. Det er svært at udtage fragmenter af nøglen i mekanismen.

Hvad gør jeg: Prøv at fjerne fragmentet ved brug af et speciel udtage værktøj. Hvis du ikke har et sådant værktøj, så søg efter professionel hjælp. Brug ikke improviseret metoder for at udtage den afknækket stump, idet du kan skade cylinderen.

Konklusion

Til trods for dets enkle design, er tændingsnøglen en meget vigtig enhed, hvilket kræver korrekt opmærksomhed af føreren. En bil kan kun startes hvis dette komponent er i god funktionel stand. Hvis din nøgle sidder fast i tændingslåsen, så gør brug af vores råd.

[Total: 0   Average: 0/5]