Hvordan man ordner en en revne i forruden

Hvordan man ordner en en revne i forruden

Reparere revner i forruden er en af de mest populære tjenesteydelser der udbydes af værksteder. Høj sårbarhed for skade er forklaring for stedet på forruden: Sten og andre objekter kan flyve ud under hjulene fra bilerne foran. Trægrene kan også ridse glasset. Splinter og revner er nogle gange forårsaget af hagl. Skade betyder ikke altid at det er nødvendigt at skifte ruden. I visse tilfælde kan den repareres. Her kan vi fortælle dig hvornår det er muligt at genoprette delen og og hvad føreren bør gøre i tilfælde af defekter.

Kan jeg køre med en revnet forrude?

 Enhver skade på forruden skal repareres omgående efter dens opståen. Der er adskillige årsager til dette: 

 • Blive udsat for vibrationer og temperaturudsving, kan øge defekters størrelse, hvilket gør at det ikke længere er muligt at ordne en revne i forruden. Komponentet skal udskiftes.
 • Tilstedeværelsen af revner er en hindring for at opnå et passende certifikat når der foretages inspektion. Betjene et køretøj uden dette dokument er ulovligt.
 • Forringet udsyn. Revner, splinter og ridser forringer udsynet, kan forvrænge billedet og kan være en generende faktor. Al dette leder til nedsat årvågenhed af føreren og kan forårsage en ulykke. Yderligere, hvis skaden er lokaliseret på førens side af visker området, kan du få en bøde.

Kan jeg køre med en revnet forrude

Kan jeg selv reparere en forrude?

Til trods for den kendsgerning at du kan finde mange kommercielle tilgængelige reparationssæt til forrude revner er det ikke desto mindre , ikke anbefalingsværdig at påbegynde en gør-det-selv reparation uden de passende færdigheder. Det bør tages i erindring, at for at sikre godt udsyn på det reparerede sted og genoprette den oprindelige styrke af produktet, skal en række betingelser være opfyldt.

I tilfælde af skade. Så bring din bil til et værksted. Bil service specialister har de passende færdigheder og har alt det nødvendige udstyr for at udføre høj kvalitet forrude reparationer. For eksempel, for at stoppe en revne i forruden fra at brede sig, skal der bores huller i dens ender. For at gøre dette, brug et roterende værktøj. I dette tilfælde, er det meget vigtigt præcis at beregne din indsats så problmet ikke forværres. Yderligere, for at gennemføre dette arbejde, er det nødvendigt med et specielt værktøj kaldet en ridsepen, som tillader at fjerne små fragmenter fra det skadet område. Desuden en speciel ultraviolet lampe er påkrævet for polymerisation af mange forbindelser. Efter defekten er limet er overfladen normalt ru, hvilket også involvere brugen passende udstyr og særlige midler.

Kan jeg selv reparere en forrude

Hvornår er der behov for at jeg skal skifte forruden?

 Ikke alle defekter er mulig at reparere. Typisk kan små blive repareret. Du har behov for at udskifte glasset i følgende situationer: 

 • Der er defekter i førerens synsfelt;
 • En splint er lokaliseret mindre end 25 cm fra kanten af forruden;
 • Diameteren af defekten overstiger 1,5 cm;
 • En revne udgår fra 2 eller flere forrude kanter;
 • Små revner dækker mere end 30% af forrudens areal;
 • Gennemgående skade;
 • Defekter som er en hindring for driften af andre komponenter – varmeelementer, lys og regnssensorer osv.

Hvad gør jeg hvis der opstår defekter på forruden?

 Foretag følgende forholdsregler: 

 • Stop bilen .
 • For at forhindre fugt og skidt i at trænge ind i revnen ,hvilket kan gøre delen ikke reparerbar , beskyt skadens område med klæbebånd. Men vær sikker på at båndet ikke kommer i direkte kontakt med det skadet sted. For at gøre dette så brug papir eller cellofan som isolering.
 • Prøv ikke at stoppe en forrude revne fra at sprede sig ved at fylde det med superlim eller neglelak. Det vil ikke blot værdiløst men gøre situationen værre.
 • Efterlad ikke en bil med et revnet glas på en parkerings plads i solen. Ved at temperaturen øges i kabinen, vil trykket mod forruden stige, hvilket kan lede til endnu større skade.
 • Hvis defekten er lokaliseret indenfor førerens synsfelt, så enten hæv eller sænk sædet for at forbedre udsynet.
 • Prøv at tage din bil til specialister snarest muligt. På vejen til et værksted, prøv at undgå veje af ringe kvalitet og gør forsigtigt. Stød og vibrationer kan forårsage revnens yderligere formering.

Hvad gør jeg hvis der opstår defekter på forruden

Konklusion

Reparation af revner i forruden vil kun hjælpe med at genskabe dets oprindelige udseende hvis det udføres af professionelle. Ydermere, jo før du søger hjælp hos specialisterne, desto større er sandsynligheden for at opnå kvalitet resultat af arbejdet. Vores råd vil hjælpe dig med at komme til et værksted uden risiko for forværring af problemet.

[Total: 0   Average: 0/5]