Karrosserireparation

Formålet med reparation af karrosseriet er at genoprette køretøjets strukturelle dimensioner, karrosseriets form og styrke og at få det til at se godt ud igen. Det kræver relevante færdigheder og viden fra arbejdstageren og indebærer ofte brug af særligt udstyr.

 Karrosserireparationer kan, afhængigt af skadens art og omfang, omfatte følgende automobil  tjenesteydelser: 
  • i Restaurering af lakeringen. Det er nødvendigt, hvis der er appelsinhud, blærer, dybe ridser, chips og andre defekter. Dette kræver slibning af det beskadigede område, fyldning, grunding og lakering. Der anvendes et spektrofotometer til at vælge den korrekte farve.
  • i Fjernelse af buler uden maling. Dette er effektivt i tilfælde af mindre deformationer uden foldninger. Den udføres ved at trække eller skubbe.
  • i Udjævning. Dette anvendes i tilfælde af væsentlige fejl med skarpe kanter. Arbejdet udføres ved hjælp af specielle hamre og kræver yderligere maling.
  • i Anti-rustbehandling. Dette omfatter påføring af et beskyttelsesmiddel på køretøjets undervogn og hulrum.
  • i Svejsning. Anbefales i tilfælde af gennemgående korrosion, brud og revner i metalkomponenter, når det er upraktisk at udskifte dem.
  • i Varmeforsegling af de forreste og bageste kofangere. Dette gør det muligt at genoprette integriteten af delene og reparere fastgørelseselementerne.
  • i Genskabelse af de strukturelle dimensioner. Dette udføres på en speciel ramme opretningsmaskine.
  • i Installation af nye komponenter. Dette er nødvendigt, hvis det er umuligt eller uhensigtsmæssigt at genoprette beskadigede komponenter.

Reparation af karrosseri omfatter også slibende polering. Det gør det muligt at fjerne mindre ridser og slidmærker og genoprette den oprindelige glans på lakken. Der anvendes pastaer med forskellige kornstørrelser og en polermaskine. Under arbejdet er det vigtigt at vælge en passende hastighed på polermaskinen og yde den rette indsats for ikke at nedslide laklaget.

Reparation af karrosseri består normalt af flere opgaver. Efter svejsning poleres området f.eks., behandles med rustbeskyttende midler og males. Når buler er fjernet, er det ofte nødvendigt at påføre spartelmasse for at udjævne overfladen på karrosseridelene.

Hvis der opstår fejl på din bils lak, skal du kontakte specialister på et værksted hurtigst muligt. Selv mindre skader kan resultere i dyb korrosion og forringelse af køretøjets styrke.

Din profil er en personlige assistent.

Den kan spore biludgifter, holde en bil log og udskiftningsskema og gemme favorit materialer, notater og dokumenter.