Hvad koster det at lakere en bil, hele bilen eller bare en del

Autolakering pris

De fleste bilejere vil sikkert helst undgå at skulle omlakere deres bil, helt eller delvist. Men der er en del situationer hvor det kan være nødvendigt, for stadig at have en pæn bil. Den kan være blevet ridset, været i et uheld, eller den kan være bleget af solen. Så er det oftest en god løsning med en hel eller delvis omlakering.

Men hvad koster lakering af en bil egentlig?

Der er selvfølgelig altid mulighed for at udføre arbejdet som en gør-det-selv opgave, men det kræver en del færdigheder at foretage en lakering, også hvis det bare er på et lille område, så den ser ordentlig og professionel ud. Hvis man vurderer at skaden er skaden er lille nok kan man selv lave det, og så koster det kun materialer og tid.

Er man det mindste i tvivl, er det altid tilrådeligt at gå til en professionel, men her kommer spørgsmålet så; hvad koster det at få lakeret en bil?

Først og fremmest afhænger prisen jo af om det drejer sig om en fuld lakering af bilen, eller kun en del af den. Endelig er bilens størrelse også vigtig, det koster naturligvis mindre at få malet en lille bybil, end det koster at få malet en SUV.

Prisen kan i de færreste tilfælde opgives uden at autolakereren har set bilen, men det er muligt at give et overslag over hvad det en omlakering af en bil koster, og det vil vi gøre i denne artikel.

Omkostninger ved omlakering af hele bilen.

Der findes en del firmaer der angiver en pris på autolakering, blandt andet følgende fra-priser:

Hellakering af lille bil: Fra ca. 10.000 kroner 

Hellakering af mellemstor bil: Fra ca. 13.000 kroner

Hellakering af stor bil: Fra 15.000 kroner

Hertil kommer ekstra omkostninger til special- eller metallak osv.

Enkelte dele

Hvad koster det at få malet en bil

Er der tale om en skærm, motorhjelm eller anden karosseridel, er prisen naturligvis lavere end prisen ved at lakere en hel bil. Her skal man dog være opmærksom på at med mindre bilen er helt ny, så kan det være svært at få den nylakerede del til helt at matche den originale farve, særligt hvis man vælger at gøre arbejdet selv.

Det er ikke muligt her at give en pris på lakering af enkelt skade eller bildel, der må du indhente tilbud fra 2-3 professionelle og vælge det bedste, eller den du har mest tillid til.

Omkostninger ved lakering af ridser.

Hvad koster det at få lavet en ridse i bilen

Er der tale om lakering af ridser, der kan udbedres så resultatet stadigvæk bliver så godt som nyt, så svinger prisen fra 500 kr til 3 eller 5.000 kr. afhængigt af omfanget og materialeforbruget til reparationen.

Men det er selvfølgelig men en hvad det koster at få lavet en ridse i bilen, hvis man vælger selv at gøre det selv. Her er der oftest tale om materialer for nogen 100 kroner afhængigt af skaden og det udstyr der skal købes.

Man skal dog være meget påpasselig og grundig, hvis man selv vælger at foretage reparationen. Bliver resultatet ikke godt koster det alligevel en tur til autolakereren for at få udbedret fejlen, og det bliver det jo ikke billigere af.

Det er dog ikke sikkert at der er de store omkostninger ved at få repareret en ridse i bilen, nogen gange kan det klares med en grundig polering, eller endda med en lakstift, særligt det sidste kan enhver bilejer selv klare uden problemer. Med en lakstift koster det fra 50 kroner og op at reparere en ridse i bilens lak. Det eneste denne behandling kræver er en afrenset og tør overflade, så kan ridsen skjules så nemt som at skrive med en tusch.

Konklusion

De fleste vil være i stand til at reparere en mindre ridse i bilens lak uden de store problemer. Men jo flere, og jo dybere, ridserne er, desto grundigere skal man som bilejer overveje om det er et arbejde der skal overlades til professionelle. Det er selvfølgelig også afhængigt af bilens alder og værdi om man vil betale prisen for at omlakere bilen helt.

Kommentarer – 5

 • @user_332729
  08.03.2023 02:21
  Medlem

  Hvad koster det at få en bil malet sort indvendigt?

 • @user_332729
  08.03.2023 02:21
  Medlem

  Hvad koster det at få en bil, en vw golf, malet sort indvendigt?

 • @user_346110
  04.04.2023 15:12
  Medlem

  Jeg har en Volvo xc 60 der har lidt ridser ved døre og tank dæksel og på kofanger bagpå den er sort hvad vil det koste

  • @user_561763
   12.08.2023 11:44
   Medlem

   Jeg har en Opel Astra sølv grå der har ridser på siden forneden bagpå p.gr. af en nedkørsel, ridserne er dybe nogen steder og andre ikke.
   Med venlig hilsen
   Connie E. Truelsen connieelly@gmail.com
   Jeg bor i nærheden af Hillerød

 • @R. K.
  12.12.2023 15:59
  Medlem

  Pris på lækkert passat b8 fra 15 komplet hele bil som farve

Din profil er en personlige assistent.

Den kan spore biludgifter, holde en bil log og udskiftningsskema og gemme favorit materialer, notater og dokumenter.