Q-Tronic Gearkasse: Kendetegn og tekniske karakteristika

Q-Tronic Gearkasse: Kendetegn og tekniske karakteristika

Q-Tronic er en automatgearkasse med tilstand for manuelt gearskifte, som sidder på biler fra Alfa Romeo. Den blev lanceret i 2005. Den er baseret på den populære Aisin TF-80SC – en klassisk automatgearkasse med en hydraulisk momentomformer og planetgear sæt. Den manuelle kontrol er mulig ved hjælp af firmware. Dette gør føreren i stand til at styre motorens drejningsmoment manuelt, forbedrer køretøjets dynamiske egenskaber samt dens offroad egenskaber.

Sådan virker Q-Tronic

Under normale omstændigheder, virker Q-Tronic som en konventionel automatgearkasse: der skiftes gear baseret på kommandoer fra styreenheden. Det er muligt at aktivere tilstandene Sport og Vinter.

Når føreren sætter gearstangen i en særlig position, vil det gear der er aktiv lige nu forblive aktivt indtil føreren skifter op eller ned, ved at rykke gearstangen mod ”+” eller ”-”.

Tekniske karakteristika for Q-Tronic gearkasser

Gearkasse kodeAntal gearMaks. motorkapacitet, LMaks. drejningsmoment, NmBil layoutStart på produktionModeller med gearkassen
TF-80SC62,5450Forhjulstræk, Firehjulstræk2005Alfa Romeo 159; Alfa Romeo Spider; Alfa Romeo Brera

Typiske Q-Tronic fejl

  • Det hydrauliske ventilhus går i stykker, hvilket forårsager ryk og vibrationer under gearskifte.
  • Gearkassen begynder at glide og vibrere grundet slitage på momentomformerens friktionsplader.
  • Bremsebåndene nedslides, hvilket resulterer i kraftige bankelyde på bilens karosseri, i området hvor gearkassen sidder.

Kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *