Hvad er ASC? Funktioner og tekniske specifikationer

Hvad er ASC? Funktioner og tekniske specifikationer

ASC (Automatisk Stabilitetskontrol) er et system der sidder på biler fra Jaguar og BMW. Det kom frem første gang i 1997. Det begrænser motorens output, hvorved det hjælper til at forhindre at dækkene glider. Systemet forbedrer køretøjets dynamiske egenskaber og manøvreegenskaber på glatte veje samt forhindrer udskridninger.

Sådan virker ASC

ASC er tæt forbundet med ABS-systemet og deler samme styreenhed med denne. Systemet bruger ABS-sensorerne til at overvåge hjulenes hastighed. Hvis en af disse begynder at glide, griber motorens styreenhed (DME) ind. Den giver en kommando til motoren, der så begrænser drejningsmomentet. Dette opnås ved at slukke for én eller flere af brændstofinjektorerne. Tændingstimingen og gasspjældets position kan også justeres.

Systemet tændes automatisk når nøglen drejes i tændingen. Når man kører med snekæder, eller på sand eller frisk sne, rådes man til at slukke for systemet ved at trykke på knappen i midterkonsollen. Hold knappen nede i få sekunder for at deaktivere systemet.

Populære biler udstyret med ASC

Årsager til fejl

  • ! Fejl på sensorerne for hjulenes hastighed, krumtapakslens position eller luftmængdesensoren.
  • ! Fejl på gasventilen.
  • ! Skader på ledninger til sensorer, relæer eller en styreenhed.
  • ! Montering af dæk med forskellige mønstre på én aksel.

Kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *