Hvad er VDIM? Beskrivelse og driftsprincip

Hvad er VDIM? Beskrivelse og driftsprincip

VDIM (Vehicle Dynamics Integrated Management) er en integreret teknologi til at styre køretøjets dynamiske parametre. Det bruges på biler fra Toyota og Lexus. Det kom frem første gang i 2004, hvor det blev udstyret på Toyota Crown Majesta modellen. Det forbedrer køretøjets styreegenskaber, offroad egenskaber og manøvreegenskaber.

Sådan virker VDIM

VDIM optimerer driften for adskillige systemer der assisterer føreren, nemlig ABS-systemet, systemet for traction kontrol, stabilitetskontrol og bremsekraftsdistribuering, såvel som den elektroniske servostyring mm. For at opnå dette, overvåges hastigheden på hvert hjul, positionen bremse- og gaspedalen, rattets vinkel, trykket i bremsesystemet og bilens drejehastighed konstant. Disse oplysninger gør det muligt at beregne vejsituationen. Risikoen for at bilen afviger fra dens beregnede kørebane minimeres ved hjælp af VSC- og EPS-systemet.

TRC aktiveres når hjulene glider. Et hurtigt og hårdt tryk på bremsepedalen aktiverer nødbremseassisten (BA). ABS-systemet bryder ind for at forhindre at hjulene låser.

Populære biler med VDIM

  • Lexus IS III, IV, GS III, IV, LS IV, V, RX II, III, IV;
  • Toyota Camry VI, Highlander II, III, Sienna III.

Årsager til fejl

  • ! ABS-sensorerne bliver beskidte.
  • ! Skader på ledninger der leverer strøm til sensorerne.
  • ! Et lavt niveau af bremsevæske.
  • ! Montering af hjul i en forkert størrelse.

Kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *